Vasario 24 d. Prienuose lankėsi Šaulių sąjungos vadas Juozas Širvinskas. Čia jis susitiko su rajono meru Alvydu Vaicekausku bei vicemeru Kęstučiu Palioniu. Vizito savivaldybėje metu J. Širvinskas ir Prienų rajono savivaldybės vadovai kalbėjo apie šaulių veiklą ir jos svarbą. Meras teigiamai įvertino šiandieninius miesto šaulių veikimus, pabrėžė, kad jie yra gerai matomi bei akcentavo šauliškos, t. y. aktyvios pilietinės veiklos aktualumą auklėjant jaunąją kartą, ją įtraukiant į visuomenės gyvenimą. Meras pažadėjo pagal galimybes pagelbėti miesto šauliams sprendžiant buities, transporto problemas.
Vėliau LŠS vadas susitiko su Prienų rajono policijos komisariato viršininku Antanu Kalvaičiu bei diskutavo apie rajono šaulių bei policijos pareigūnų glaudesnes bendradarbiavimo formas ir būdus. Abiejų institucijų vadovai pripažino, kad toks bendradarbiavimas yra svarbus, reikalingas bei aptarė šaulių-policijos rėmėjų apmokymo galimybes.
Tą pačią dieną policijos komisariato šaudykloje vyko Prienų rajono jaunųjų šaulių šaudymo varžybos.
Susitikime su jaunaisiais šauliais LŠS vadas kalbėjosi apie jaunuolių veiklą, pomėgius bei paragino plačiau domėtis visos organizacijos veikla ir skaityti šaulių žurnalą „Trimitas“.
Visuose susitikimuose taip pat dalyvavo Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės vadas Minvydas Mikalauskas ir Prienų šaulių kuopos vadas Justinas Balčiukynas.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę