Lapkričio 19 d. Policijos departamente įvyko netradicinė ceremonija – policijos pareigūnai buvo iškilmingai prisaikdinti Lietuvos šauliais, o Lietuvos šaulių sąjungos nariai tapo policijos rėmėjais. Į Šaulių sąjungą iškilmingai priimti policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis, Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Renatas Požela, Komunikacijos skyriaus viršininko pavaduotojas Ramūnas Matonis, Kriminalinės policijos valdybos Veiklos organizavimo skyriaus viršininkas Darius Žvironas ir to paties skyriaus vyriausiasis tyrėjas Renatas Vitkauskas.
Policijos rėmėjų gretas papildė LŠS vadas Juozas Širvinskas, jaunųjų šaulių vadas Mindaugas Nefas, Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės vadas Darius Leinartas. Jiems buvo įteikti rėmėjų pažymėjimai ir skiriamieji ženklai.
Naujus Šaulių sąjungos narius pasveikino J. Širvinskas. Jis pažymėjo, kad tai simbolinis, tačiau labai sąmoningas ir pilietiškas policijos pareigūnų žingsnis. J. Širvinskas padėkojo pareigūnams ir išreiškė viltį, kad tai taps puikiu pavyzdžiu kitiems pareigūnams.
Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis pasidžiaugė, kad šauliai yra vieni iš aktyviausių ir gausiausių policijos rėmėjų. Artimiausiu metu planuojami organizuoti kursai Šaulių sąjungos nariams, kurie yra policijos rėmėjai, bus aktyvinama jaunųjų policijos rėmėjų veikla, teritorinėms policijos įstaigoms pasiūlyta suaktyvinti bendradarbiavimą šioje srityje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę