Lietuvos šaulių sąjungai – jau devyniasdešimt!
Kviečiame „Trimito“ skaitytojus prisiminti įspūdingos Lietuvos šaulių sąjungos devyniasdešimtmečio šventės akimirkas.

Prasmingas renginys Šiauliuose
Informuojame apie birželio mėnesį Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio viloje vykusį baigiamąjį edukacinės pilietinio ir tautinio ugdymo programos „Pažink Lietuvos šaulius“ renginį – Lietuvos šaulių sąjungos 90-mečio minėjimą.

Atidaryta išskirtinė paroda
Birželio 22 d. Lietuvos sporto muziejuje buvo atidaryta paroda „Lietuvos šaulių sąjungos sporto laimėjimai ir istorinės vėliavos“. Kviečiame išsamiau paskaityti apie parodos atidarymą ir ekspozicijas.

Jubiliejinės Šaulių sąjungos salvės aidėjo ir Mažeikiuose
Kviečiame pasiskaityti, kaip mažeikiečiai paminėjo Lietuvos šaulių sąjungos 90-metį.

„Vilties paukščiai“ – gedulo ir vilties spalvų
Informuojame apie birželio 14 d. Biržuose vykusį minėjimą, skirtą 1949 m. didžiojo trėmimo 60-mečiui paminėti.

Nes mes   šauliai
„Ne pasigirti, o pasidžiaugti norime, kad mes, Pasvalio šauliai, esame ne tik matomi, žinomi, bet ir kviečiami, kai kitiems prireikia paramos ir pagalbos“ – teigia Pasvalio 7-osios kuopos jaunoji šaulė Indrė Ilgutytė ir aprašo Pasvalio rajone vykusias
 Pasvalio dekanato jaunimo dienas.

Apie mūsų kovas pasauliui
Londone, čia gyvenančių lietuvių kvietimu, svečiavosi Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio (LLKS) Algimanto apygardos vadas dim. kpt. Jonas Kadžionis, Žemaičių apygardos ryšininkė Leonora Rubin, Tauro apygardos partizanas, LLKS štabo narys dim. vyr. ltn. Stasys Dovydaitis ir švedų žurnalistas vertėjas Jonas Ohmanas. Kviečiame pasiskaityti apie šią viešnagę.

Šauliškos naujienos iš Bostono
Kviečiame pasiskaityti šaulių žurnale „Trimitas“ apsilankiusio Bostono (JAV) Jono Vanagaičio kuopos vado Jono Stundžios pasakojimą apie išeivijos šaulius.

Būk stiprus – nugalėk visus!
Alytaus liberalusis jaunimas (ALJ) surengė jaunimo organizacijų kovas „Būk stiprus – nugalėk visus!“, į kurias organizacijų atstovus pakvietė ne tik susipažinti su ALJ nariais, jų veikla, bet ir išbandyti savo jėgas. Apie tai, kaip komandoms sekėsi rungtyniauti, ir kviečiame pasiskaityti.

Dviračiu po Kauno piliakalnius
Spausdiname straipsnelį apie pagaliau įvykusį ilgai planuotą ir atidėliotą Kauno apskrities Vytauto Didžiojo 2-osios rinktinės Kauno rikiuotės 1-osios kuopos šaulių dviračių žygį.

Pratybos Buktos miške – įsimintinas įvykis
Kviečiame pasiskaityti apie įsimintinus įvykius Buktos miške. Kalvarijos kuopos jaunieji šauliai dalyvavo pratybose Buktos miške, kur buvo rengiama pasala.

„Pagauk vėją“
Alytaus 1-osios kuopos šaulė Jolita Mickevičiūtė informuoja „Trimito“ skaitytojus apie gražų ir šiltą gegužės savaitgalį Alytaus apskr. A. Juozapavičiaus šaulių rinktinės jaunųjų šaulių dalyvavimą aitvarų šventėje „Pagauk vėją“, kurią organizavo Atlanto sutarties Lietuvos bendrijos (LATA) Alytaus skyrius pagal projektą „LATA 2009“.

Kretingos jaunųjų šaulių žygiai tęsiasi
Kiekvienas šauliškas žygis palieka daug prisiminimų – linksmų, džiugių, kartais skaudokų – visokių. Klaipėdos apskrities jūros šaulių 3-iosios rinktinės Kretingos 11-osios kuopos jaunieji šauliai pastaruoju metu turi išsaugoję daug tokių prisiminimų. Taigi spausdiname straipsnelį apie Kretingos jaunųjų šaulių įspūdžius iš žygių.

Žygis „Partizanų kovų takais – 2009“
Šiame straipsnyje aprašomas birželio 15–21 dienomis vykęs Dzūkijos šaulių ir moksleivių žygis „Partizanų kovų takais – 2009“, skirtas Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimo 90-mečiui ir Laisvės kovų metams paminėti. Žygio, kurį organizavo Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinė, tikslas – aktyvinti moksleivius, praplėsti jų istorijos žinias, sudaryti sąlygas „atrasti“ partizanų kovų vietas, palaikyti glaudesnius ryšius su partizaninio judėjimo dalyviais.

Vasara prasidėjo jaunųjų šaulių žaidynėmis ir festivaliu „Sportas visiems“
Gegužės pabaigoje Klaipėdoje, Girulių stovykloje „Žuvėdra“ vyko jaunųjų šaulių sporto žaidynės, o pasibaigus žaidynėms – festivalis „Sportas visiems“. Apie tai, kaip sekėsi jauniesiems šauliams įvairios rungtys, ir kviečiame pasiskaityti.

Raminta Šauklytė. Į Šaulių sąjungą – save išbandyti
Žurnalo rubrikoje „Mes, jaunieji“ šįkart kalbiname Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės Kauno jaunųjų šaulių 12-osios kuopos 1-ojo būrio vadę Ramintą Šauklytę.

Vyr. ltn. Marius Varna. „Juokaujama, kad per vasarą Afganistane karys „sukvėpuoja“ plytą“
Spausdiname Valdo Kilpio pokalbį apie tarnybą Provincijos atkūrimo grupėje su vyr. ltn. Mariumi Varna.

Virvės traukimas   šauliškas sportas
Žurnalo rubrikoje „Sportas“ kviečiame prisiminti Šaulių sąjungos sportinėje veikloje svarbią vietą užimančios sporto šakos – virvės traukimo istoriją Lietuvoje.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę