„Mobiliosios vaikų vasaros stovyklos 2009“ – tai bendras Lietuvos šaulių sąjungos, Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijų projektas, kurio tikslas – patriotiškai auklėti jaunimą ir stiprinti pasitikėjimą valstybinėmis institucijomis, suteikti jaunuoliams pradinių karinio rengimo žinių, didinti jaunimo užimtumą ir aktyvumą, gerinti jų fizinį parengimą ir propaguoti sveiką gyvenseną. Stovyklose vaikai ne tik ilsėsis, bet ir atliks visuomenei naudingus darbus.
Stovyklos organizuojamos bendradarbiaujant su miestų ir rajonų savivaldybėmis. Planuojama surengti 23 stovyklas, kuriose ilsėsis daugiau kaip 2000 vaikų, tarp kurių bus ir vaikų iš Latvijos bei Estijos giminingų organizacijų. O mūsų jaunieji šauliai pagal mainų programą vyks į stovyklas Jungtinėje Karalystėje, Latvijoje ir Estijoje. Stovyklose su vaikais dirbs kvalifikuoti pedagogai, kurie rūpinsis vaikų praktiniais užsiėmimais, kūrybine veikla.
 Užsiėmimus ves kariškiai, policininkai, miškininkai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos instruktoriai ir kitų institucijų atstovai.
Stovyklų maratonas prasidėjo gegužės pabaigoje: Klaipėdoje, Giruliuose, vyko XI jaunųjų šaulių sporto žaidynės, o Palangoje – festivalis „Sportas visiems“. Projekte numatyta surengti ir specializuotas stovyklas Divizijos generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykloje (Kaunas), Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke (Rukla, Jonavos r.), Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos Civilinės saugos mokymo centre (Nemenčinė, Vilniaus r.).
Mobiliųjų vaikų vasaros stovyklų sąrašas.

Kad nepamirštumėte puikių akimirkų iš mobiliųjų stovyklų, pasidalykite gražiais prisiminimais – nuotraukas ir savo įspūdžius siųskite šiuo adresu: [email protected] 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę