„Žalgiris 2008“: jaunųjų šaulių ir kadetų draugystė tampa vis stipresnė
Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, Rukloje, liepos 28-ąją įvyko jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių kursų ketvirtosios sesijos ir tarptautinių pratybų „Žalgiris 2008“ atidarymas bei susipažinimo vakaras. Straipsnyje informuojama apie Lietuvos jaunųjų šaulių ir Jungtinės Karalystės kadetų mokymąsi karybos pagrindų bei taktikos veiksmų, pratybas, veiklą, kultūrinę programą. 

Jaunieji šauliai stovykloje „Foreign Friends 2008“
Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių rinktinės vado pavaduotojas Edgaras Ugianskas „Trimito“ skaitytojus informuoja apie jau kelintus metus iš eilės jaunųjų šaulių dalyvavimą tarptautinėse pratybose Castlemartin karinėje bazėje (Jungtinė Karalystė, Velsas). Skaitytojai supažindinami su įsimintinesniais pratybų momentais, kultūrine programa. Anot straipsnio autoriaus, jaunasis šaulys Marius Tubis, dalindamasis įspūdžiais iš kelionės, neslėpė susižavėjimo puikiai apgalvota pratybų, įspūdinga kultūrine programa ir nauja patirtimi. 

Švenčiame miestelių jubiliejus: Giedraičiams — 670
Straipsnyje informuojama, kaip buvo švenčiamas Giedraičių miestelio jubiliejus. Giedraičiai žymūs savo istorine praeitimi, ypač Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikais, o taip pat ir nepriklausomybės metais. 

Pagerbėme partizanus
Jaunoji šaulė Jolita Mickevičiūtė „Trimito“ skaitytojus informuoja apie rugpjūčio 24-ąją Alytaus apskrities A. Juozapavičiaus šaulių rinktinės jaunųjų šaulių išvyką į Pivašiūnus, kur vyko minėjimas žuvusiems partizanams atminti. 

Artūro Sakalausko atminimui
Rugpjūčio 21-osios vakarą šalia Lietuvos Respublikos Seimo, prie memorialinio paminklo, susirinko savanorio Artūro Sakalausko artimieji, kovų bendražygiai, Seimo, Vyriausybės, kariuomenės, Europos parlamento atstovai, savanoriai ir šauliai. Apie minėjimą ir kviečiame pasiskaityti. 

Gražus jubiliejus Židikuose
„Trimito“ skaitytojai informuojami apie Židikų miestelio jubiliejaus šventę. Židikai — Žemaitijos miestelis, turintis senas šauliškas tradicijas, kurios nėra pamirštos ir šiandien — M. Pečkauskaitės vidurinėje mokykloje yra įsikūręs aktyvus Mažeikių kuopos Židikų jaunųjų šaulių būrys. 

Baltijos jaunuolių stovykla Taline
Liepos 14-22 dienomis Šaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus 6-osios šaulių rinktinės jaunieji šauliai dalyvavo Švedijos šaudymo pistoletu asociacijos rengiamoje vasaros stovykloje Taline. Anot straipsnio autorės, ši stovykla šauliams suteikė daug patirties ir šaudymo įgūdžių. Apie tai, ko naujo šauliai išmoko, kviečiame pasiskaityti. 

Jaunųjų šaulių stovyklos Tauragnuose
Straipsnyje aprašoma jaunųjų šaulių stovykla Tauragnuose. Straipsnio autorė teigia, kad kai kuriems vaikams visam gyvenimui įstrigs jaunojo šaulio pasižadėjimas po šv. Mišių Tauragnų bažnyčioje, LŠS vado J. Širvinsko apsilankymas ir šauniausiems šauliukams įteiktos dovanos. 

Gudono poligone aidėjo jaunųjų šaulių šūksniai
S
traipsnyje pasakojama apie šaulių vasaros stovyklą Žemaitijoje. Stovyklautojai Gudono poligone praleido septynias dienas. Jiems buvo rengiami dieniniai ir naktiniai žygiai, instruktoriai kariškiai mokė karinės taktikos.
 

Dainuojantis gyvenimu besidžiaugiantis ir kitus džiuginantis šaulys
Žurnalo skyrelyje „Tema“ spausdiname intelektualo, Kauno muzikinio teatro solisto, aktyvaus visuomenės veikėjo, šaulio, savanorio Juozo Janušaičio pokalbį su žurnaliste L. Sipavičiene. Anot J. Janušaičio, į Šaulių sąjungą mane „atvedė“ tėvas. Iki šiol esu Centro valdybos narys ir kuruoju kultūros sektorių.           

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę