Šaulių sąjungos Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė, nelaukdama akcijos „Darom“ iniciatorių numatytos visuotinio tvarkymosi datos balandžio 27 dienos, pradėjo pavasarines talkas.
Vieta, kuri, kaip sako patys uteniškiai, yra viena iš labiausiai apšnerkštų mieste parkelis netoli UAB „Sanitex“. Nuo čia ir griebėsi tvarkyti savo miestą šauliai. Vadovaujami rinktinės vadės Astos Tidikienės, vyrai, moterys ir jaunuoliai padirbėjo nuoširdžiai: medžių gojelyje matosi ne šiukšlės, o žalias paklotas.
Šeštadienį, rinktinės šauliai ir jaunieji šauliai tvarkys Skaistašilio mišką, Smėlynės, Vaikutėnų, Pačkėnų parkus, kitas Utenos vietas. Aktyviai talkose dalyvaus ir rajono miestelių – Daugailių, Leliūnų, Sudeikių, Tauragnų, Saldutiškio, Užpalių Vyžuonų bei Kuktiškių ir Leliūnų kaimų šauliai bei bendruomenės. Šauliai – ne vien tik Utenos regiono taip pat dalyvaus medelių sodinimo akcijose.
Pavasarinio tvarkymosi akciją Utenoje iniciavusi A. Tidikienė, palaikoma savivaldybės ir seniūnijų, prognozuoja, kad talkose dalyvaus apie 1500 žmonių. Šeštadienį vyksiančiose tvarkymosi talkose aktyviai dalyvaus visų regionų Šaulių sąjungos nariai.
Nors šaulių prioritetas – šalies gynybinės galios, viešojo saugumas stiprinimo, pilietiškumo, patriotiškumo bei dorovės ugdymas, jie visuomet aktyviai dalyvauja prasmingose akcijose, tokiose kaip „Darom“, kraujo donorystė, medžių sodinimas ir pan., kurių kryptis savos šalies, žmonių gerovė.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę