Jaunieji šauliai savo atostogas dažniausiai leidžia Lietuvos šaulių sąjungos organizuojamose stovyklose ir kursuose. Pavasaris aktyvus metas visoms šaulių rinktinėms. Šiuo metu visoje Lietuvoje vyksta jaunųjų šaulių I-IV pakopos stovyklos.
Balandžio 23-26 dienomis Kazlų Rūdos aerodrome vykstančioje įvadinėje IV pakopos stovykloje dalyvauja 86 jaunieji šauliai, atvykę iš visų dešimties Šaulių sąjungos rinktinių.
Stovyklos atidaryme dalyvavęs Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis pasveikino jaunuolius, palinkėjo sėkmingos stovyklos, nepritrūkti užsispyrimo ir siekti savo užsibrėžto tikslo. Jau pirmąją dieną, iš karto po stovyklos atidarymo, jaunieji šauliai kibo į mokymus. Suskirstyti būriais mokėsi pirmosios pagalbos teikimo nukentėjusiam, topografijos ir ryšių. Stovykloje instruktoriais dirba kariai savanoriai, kurie nuo jaunų dienų „užaugę” Šaulių sąjungoje, buvę jaunieji šauliai, dabar gali pasidalinti savo žiniomis su jaunuoliais, juos ne tik mokyti, bet ir motyvuoti, galbūt įkvėpti ne vieną žengti kario keliu.
0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę