Šauliai išeivijoje: Toronto Vlado Pūtvio kuopos veikla 2007 m. žiemą
Straipsnyje pasakojama apie KAM viceministro Antano Valio ir karininkų viešnagę Toronte.

Bendradarbiavimo tradicijos tęsiasi
Tauragės apskrities Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės jaunųjų šaulių aktyvi veikla turi gilias tradicijas. Straipsnyje pasakojama apie šiais mokslo metais organizuotus sąskrydžius.

Svečiuose pas Latvijos „jūros vilkus“
Straipsnyje pasakojama apie Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės delegacijos viešnagę Rygoje pas Latvijos jūros šaulius.

„Mes planuojam – mes padarysim“: apdovanotas Kėdainių jaunųjų šaulių 10-osios kuopos projektas
Gegužės 28 d. Vilniuje, Vidaus reikalų ministerijoje, vyko nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų 2007 metų konkurso rezultatų pristatymas. Renginyje dalyvavo konkurso dalyviai, konkurso vertinimo komisijos nariai, policijos įstaigų, savivaldybių institucijų ir kitų organizacijų, dirbančių nusikaltimų prevencijos srityje, darbuotojai.
Vienu geriausių projektų, iš 23 konkurse dalyvavusių, pripažintas ir apdovanotas projektas „Mes planuojam – mes padarysim“, kurio rengėjas – Lietuvos šaulių sąjungos Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės 10-ta Kėdainių jaunųjų šaulių kuopa.

Šauliai dalyvavo krikščioniškoje jaunųjų  karininkų ir kariūnų konferencijoje
Šių metų gegužės 2–6 dienomis Vilniaus rajono Gobstų km. – Vilniaus Jėzuitų gimnazijos stovyklavietėje – vyko V-oji tarptautinė krikščioniškoji jaunųjų karininkų ir kariūnų konferencija. Straipsnyje pristatomi jaunųjų šaulių įgūdžiai.

Kėdainių jaunųjų šaulių pratybos Keleriškių miške
Straipsnyje pasakojama apie Kėdainių jaunųjų šaulių 10-osios kuopos surengtą įsimintiną išvyką į Keleriškių mišką.

Į žygį: kad nepasiklystume
Ankstesniuose „Trimito“ numeriuose rašėme, kaip turi būti tobulinami žygyje įgyti įgūdžiai, kaip taisyklingai susikurti laužą, pasistatyti palapinę, kaip orientuotis vietovėje, priimti greitus sprendimus. Šiame žurnalo numeryje tęsiama pradėta tema – pasakojama apie tai, kaip galima pasinaudoti žemėlapiu, ką daryti neturint nei kompaso, nei žemėlapio.

Šauliai aktyviai dalyvavo festivalyje „Sportas visiems“
Gegužės 25–27 d. Palangoje vyko festivalis „Sportas visiems“. Šis renginys sutraukia minias aktyvaus sporto mėgėjų. Festivalyje dalyvavo Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ organizacijų ir Lietuvos sporto federacijų klubų komandos ir nariai, mokymo įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų grupės, šeimos ir pavieniai dalyviai. Lietuvos šaulių sąjunga taip pat yra asociacijos „Sportas visiems“ narė. Šaulių šiame renginyje būta bene daugiausiai. Plačiau…

Palangoje vyko baigiamoji LŠS meno kolektyvų apžiūra
Gegužės 27 d. Palangos vasaros estradoje vyko Lietuvos šaulių sąjungos meno kolektyvų baigiamoji apžiūra. Dalyvavę meno kolektyvai žiūrovus stebino žanrų įvairove: nuo klasikinio chorinio dainavimo iki sunkiai nusakomos parodijos. Plačiau…

Kariuomenė ir visuomenė: tęsiamos bendradarbiavimo tradicijos
Straipsnyje pasakojama apie Partizanų pagerbimo, Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos minėjimus Vilniuje, Rukloje ir pajūryje.

Lietuvos partizanų Algimanto apygardai – 60
2007 m. metų gegužės 2 d. Anykščių rajone Troškūnuose vyko iškilmės, skirtos Algimanto apygardos 60-čiui paminėti.

1941 m. Birželio sukilimas Varniuose
Kovo ir gegužės mėnesio numeriuose rašėme apie vieną ryškiausių ir dramatiškiausių karo epizodų Lietuvoje – 1941 m. Birželio sukilimą. Šiame numeryje pasakojame apie 1941 m. Birželio sukilimą Varniuose.

Atlanto nugalėtojo Felikso Vaitkaus 100-osios gimimo metinės
Straipsnyje pasakojama apie svarbią pasaulio aviacijos istorijos figūrą – F. Vaitkų. Kad įveiktų Atlanto vandenyną, jis sėkmingai panaudojo naujausius navigacijos prietaisus, taip pat pasiekė ketvirtą skridimo nuotolio rezultatą pasaulyje (5100 km. per 22 val.15 min.). Be to, F. Vaitkus buvo šeštasis lakūnas, perskridęs Atlantą vienas.

Elektros impulsinis prietaisas „Taser“
Dar nuo 2005 m. Lietuvos policijos pareigūnai savo arsenaluose turi elektros impulsinių prietaisų „Taser“. Paprastai šie daikčiukai vadinami „elektros šokais“. Nors dauguma ką nors yra girdėję apie šias specialiąsias priemones, tačiau dorai niekas nieko nežino. Nutarėme detaliau pasidomėti ir skaitytojams pateikti, kas tai yra.

Už poliarinio rato
Apie Užpoliarės anglių išteklius Rusijoje žinota dar carų laikais, tačiau tuo metu neišdrįsta net nusikaltėlių ten siųsti, nes buvo visuotinai pripažinta, kad klimato sąlygos normaliam žmonių gyvenimui ten netinkamos, atstumai pernelyg dideli.
Rusijai tapus sovietine, praėjusio amžiaus pusėje į Užpoliarę buvo nutiestas geležinkelis ir ten pradėtos kasti anglys.
Pagerbiant negrįžusių atminimą, gegužės mėnesio numeryje priminti jų nuveikti darbai ir bandyta bent kiek suvokti jų prasmingumą. Šiame numeryje pateikiamas straipsnio tęsinys.

Verta paskaityti
Šiame numeryje pristatoma „Mažųjų pasakojimų apie Lietuvą“ serijos knygelė Giedros Kazlauskienės ir Vidmanto Staniulio sudarytas albumas „Šventiniai atvirukai“.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę