Gegužės 27 dieną Palangos vasaros estradoje vyko Šaulių sąjungos meno kolektyvų apžiūra, kurioje dalyvavo 20 kolektyvų iš aštuonių rinktinių. Vertinimo komisijos nariais buvo Šaulių sąjungos vadas J. Širvinskas, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto profesorė V. Vadoklienė, J. Gruodžio konservatorijos vokalo dėstytoja R. Kabalinienė ir LŠS Centro valdybos narys J. Janušaitis.

 Koncertas tęsėsi net tris valandas, tačiau pasirodymų įvairovė žiūrovams nuobodžiauti neleido. Dalyvavę meno kolektyvai žiūrovus stebino žanrų įvairove: nuo klasikinio chorinio dainavimo iki sunkiai nusakomos parodijos.
Už profesionaliausiai atliktą programą apdovanotas Šiaulių AŠR Baisogalos šaulių 8-osios kuopos vyrų vokalinis ansamblis „Dainava“ bei vadovas ir solistas Romualdas Juzukonis. Už geriausią liaudies dainų atlikimą – Šiaulių AŠR Baisogalos šaulių 8-osios kuopos solistė Rita Simonavičiūtė. Panevėžio AŠR mišriam chorui „Aukštaitis“ įteiktas apdovanojimas už chorinės dainos puoselėjimą, o Tauragės AŠR Jurbarko P. Paulaičio 1-osios kuopos dramos grupė diplomus ir prizus gavo už savo pasirodymo originalumą.
Specialūs prizai buvo įteikti Vilniaus AKMŠR Širvintų šaulių 10-osios kuopos duetui – Domantui ir Pauliui Roliams, Marijampolės AŠR Kybartų šaulių 2-osios kuopos duetui „Sesės“ ir Šiaulių AŠR Baisogalos šaulių 8-osios kuopos šokių kolektyvui „Žolynėlis“.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę