Kovo 29-ąją sukako treji metai, kai Lietuva tapo NATO nare. Krašto apsaugos ministerija pakvietė 30 jaunųjų šaulių dalyvauti Lietuvos įstojimo į NATO trečiųjų metinių minėjime Vilniuje.

 NATO – tai gynybinė organizacija, kurią sudaro laisvos ir nepriklausomos valstybės, susijungusios į sąjungą tam, kad diplomatinėmis, o prireikus – ir karinėmis priemonėmis išsaugotų tarptautinę taiką bei savo nepriklausomybę. Lietuva į NATO įstojo 2004 metų kovo 29 dieną. Jau trejus metus Lietuva sėkmingai tęsia integraciją į karinę NATO sistemą, aktyviai dalyvauja tarptautinėse operacijose, vykdo įsipareigojimus šalies saugumui, kolektyvinei gynybai, vysto šioms užduotims reikalingus pajėgumus.
 Trečiųjų įstojimo į NATO metinių proga šį ketvirtadienį šventinis renginys sostinės S. Daukanto aikštėje prasidėjo Lietuvos valstybinės ir NATO vėliavų pakėlimu. Pakėlimo ceremonijoje kartu su Lietuvos šaulių sąjungos vadu Juozu Širvinsku dalyvavo ir 30 Alytaus AŠR jaunųjų šaulių. Darniai išsirikiavę jaunieji šauliai stovėjo S. Daukanto aikštėje ir taip pagerbė keliamas vėliavas.
 Po ceremonijos prie jaunųjų šaulių priėjo Lietuvos kariuomenės vadas gen. mjr. Valdas Tutkus ir pasveikino kiekvieną jaunąjį šaulį. „Nepaveskite savo miesto, juk alytiškių ypač daug mokosi Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje“, – linkėjo jauniesiems šauliams gen.  mjr. V. Tutkus.
 Po NATO vėliavos pakėlimo ceremonijos Respublikos Prezidento rūmų didžiajame kieme vyko iškilmingas Lietuvos narystės NATO trečiųjų metinių minėjimas. Jaunieji šauliai taip pat gavo Prezidento vardinius pakvietimus į šį minėjimą. Minėjimo svečius pasveikino Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.
 Respublikos Prezidento rūmų didžiajame kieme prie jaunųjų šaulių priėjęs Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas maloniai sveikino visus jaunuosius šaulius su švente ir pakvietė juos į ekskursiją po Krašto apsaugos ministeriją.
Po oficialių sveikinimų svečiams buvo pristatytas ir pirmą kartą demonstruojamas dokumentinis filmas „Laiškai iš Afganistano“ (rež. Domantas Vildžiūnas). Ant sienos pakabintame ekrane jaunieji šauliai kartu su susirinkusiais garbiais svečiais turėjo progą pirmieji pažiūrėti šį filmą.
 Po iškilmių Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose jaunieji šauliai aplankė ir Krašto apsaugos ministerijos pastatą, bendravo su ministerijos darbuotojais.

 Kovo 29 d. ir Kaune, Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, vyko Lietuvos įstojimo į NATO 3-iosioms metinėms skirtas minėjimas. LŠS štabo garbės sargybos kuopos šauliai stovėjo garbės sargyboje prie Nežinomojo kareivio kapo ir Laisvės paminklo. Iškilmingai pakėlus NATO vėliavą, nuaidėjo KASP S. Dariaus ir S. Girėno apygardos 2-osios rinktinės karių šūvių salvės už Lietuvą, už NATO ir už Lietuvos kariuomenę.
 Šventėje susirinkusius kauniečius ir miesto svečius sveikino Kauno miesto mero pavaduotojas K. Kuzminskas ir Kauno apskrities administracijos viršininkas Z. B. Kazakevičius. Minėjime dalyvavęs Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos Karinių oro pajėgų vadas plk. A. Leita pasidžiaugė, kad Lietuvai įstojus į NATO, per trejus metus Lietuvos kariuomenė tapo ne tik gera mokine, bet jau yra ir mokytoja, bei palinkėjo į misijas vykstantiems kariams sėkmės. 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę