Šių metų kovo 22 d. „Pagudonės“ poligone KASP Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė ir 307-oji savanorių kuopa organizavo inkilų kėlimo šventę. Šventės atidaryme dalyvavo KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės štabo viršininkas kpt. Vytautas Mušinskas, vado pavaduotojas kpt. Vytautas Žymančius, Telšių 307-iosios kuopos vadas kpt. Tomas Bagvilas, svečiai iš Telšių miškų urėdijos bei rajono spaudos atstovai.

 Šventėje gausiai dalyvavo Telšių rajono moksleiviai. Ypač aktyvūs buvo Telšių apskrities Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės jaunieji šauliai. Daugiausia inkilų iškėlė Varnių 4-osios kuopos šauliai. Šventėje buvo renkamas gražiausias inkilėlis. Šį prizą laimėjo Nevarėniškiai. Iškėlę inkilėlius, visi dalyviai buvo vaišinami kareiviška koše ir arbata. Taip pat buvo surengtos ir šaudymo varžybos. Šaudyta į balionų girliandas. Šventės organizatoriai pasirūpino, kad nebūtų nuskriausti visi dalyvavę šiame renginyje, jiems buvo įteiktos atminimo dovanėlės.
KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadai, padėkoję visiems dalyviams už gausų dalyvavimą, išreiškė norą, kad tokia šventė „Pagudonės“ poligone taptų tradicine ir vyktų kiekvienais metais.
Po inkilų kėlimo šventės uždarymo visi skirstėsi su puikia pavasariška nuotaika.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę