Ataskaitiniai susirinkimai
Radviliškio šaulių 1-osios kuopos, Anykščių S. Dariaus ir S. Girėno šaulių kuopos, Pilviškių šaulių 4-osios kuopos, Baisogalos 5-ojo atskirojo būrio, Šakių šaulių 5-osios kuopos ataskaitiniai susirinkimai.

Šaulių etikos (elgesio) kodeksas

Prasidėjo jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių kursai
Lapkričio 2–5 dienomis vyko pirmoji 2006–2007 metų jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių mokymo sesija. Plačiau…

Dim. mjr. K. A. Skrinskos atminimo taurės šaudymo varžybos
Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko lazerinių treniruoklių salėje lapkričio 10 d. vyko dim. mjr. K. A. Skrinskos atminimo taurės šaudymo varžybos.

Vytautas Kaktonis: „Nesigailiu tapęs šauliu“
Interviu su daugkartiniu aviamodeliavimo ir laivų modeliavimo čempionu, šių sporto šakų veteranu, Kauno AVDŠR šauliu Vytautu Kaktoniu.

Seminaro „LŠS strategijos kūrimas“ atgarsiai
Lapkričio 10–12 dienomis Druskininkuose vyko seminaras „LŠS strategijos kūrimas“, kuriame buvo apsvarstyta šios organizacijos svarba, tikslai ir veiklos kryptys.

Lietuvos kariuomenės diena
Lapkričio 23 d. Lietuvoje buvo minima Kariuomenės diena. Ta proga vyko minėjimo renginiai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Jonavoje ir kituose Lietuvos kariuomenės daliniuose.

Goro provincijos atkūrimo grupių pasikeitimas
Spalio 30 d. Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų LDK Butigeidžio dragūnų mokomajame batalione įvyko PAG-4 palydėtuvės. Lapkričio 21 d. Goro provincijoje, Afganistane, – PAG-4 ir PAG-3 pasikeitimas.

Kad Lietuva neišsivaikščiotų
Straipsnyje rašoma apie žmonių išvykimo iš Lietuvos priežastis.

Liu En Fu
Toliau spausdinamas straipsnių ciklas apie tai, kaip žmonės gyveno, ką dirbo, su kuo bendravo svetimuose kraštuose, ne savo noru palikę tėvynę. Šį kartą – apie kelionę iš stacionaro į lagerio poilsio namus, apie pažintį ir darbą su kinu Liu En Fu.

Senus albumus bevartant
Baigiamas spausdinti šaulio Alvydo Semaškos pasakojimas apie jo artimųjų ir giminaičių likimus.

Karas, pražudęs Graikiją
Pradedamas spausdinti straipsnių ciklas apie karą, pražudžiusį Graikiją. Šiame numeryje apžvelgiama politinė padėtis Graikijoje, rašoma apie Archidamo karą.

XV–XVI amžiaus šaunamieji ginklai
Straipsnyje pasakojama apie pirmuosius šaunamuosius ginklus.

Gyvenęs lietuviško patriotizmo dvasia
Išsami Nepriklausomybės kovų ir Klaipėdos krašto atgavimo operacijos dalyvio, ilgamečio Kelmės šaulių būrio vado, agronomo Vytauto Pūtvio biografija.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę