Spalio 17 d. Kaune, Panemunės šile, vyko Lietuvos kariuomenės kroso ir virvės traukimo čempionatas. Jį organizavo Lietuvos kariuomenės sporto klubas ir Lietuvos šaulių sąjunga.
Varžybų atidaryme kalbėjęs Lietuvos kariuomenės sporto klubo viršininko pavaduotojas kpt. Dainius Morkūnas sveikino varžybų dalyvius ir pažymėjo, kad šiais metais susirinko labai stiprūs bėgikai. „Gerų startų ir puikios kovos!“, – linkėjo kpt. D. Morkūnas. LŠS vadas Juozas Širvinskas sveikindamas varžybų dalyvius atkreipė dėmesį į žalingus įpročius: „Manau, kad šiose varžybose galėtų rūkti mažiau dūmų. Karys ir cigaretė yra nesuderinami dalykai. Tikiuosi, kad ateityje šis įprotis nyks“, – sakė J. Širvinskas.
Virvės traukimo rungtyje vyko labai atkakli ir emocinga kova. Tačiau jau daug metų nugali Lietuvos šaulių sąjungos komanda. II vieta – KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės virvės traukikų komandai, o tretieji buvo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų sportininkai.
Kroso trasa driekėsi kalvotomis Panemunės šilo vietovėmis ir buvo apie 6 km ilgio. Komandą sudarė 4 sportininkai, varžėsi 11 komandų. Bendras komandos rezultatas buvo skaičiuojamas sudėjus trijų geriausių sportininkų rezultatus. Pirmąsias tris vietas užėmė Krašto apsaugos savanorių pajėgų komandos: pirmi buvo 8-osios rinktinės sportininkai, antri – 2-osios rinktinės bėgikai, o treti – 1-osios rinktinės savanoriai. LŠS komanda užėmė V vietą.
Iš karto po Lietuvos kariuomenės kroso ir virvės traukimo čempionato vyko varžybos Lietuvos virvės traukimo federacijos prezidento taurei laimėti. Šiose varžybose dalyvavo 9 virvės traukikų komandos iš visos Lietuvos. Kuršėniškiai užėmė I ir II vietas. Treti buvo Panevėžio virvės traukimo klubo „Ąžuolas“ sportininkai. Beje, Panevėžio rajono moterų virvės traukimo komanda „Šėlsmas“ šiose varžybose įveikė net kelias „vyriškas“ komandas ir užėmė garbingą IV vietą.

Valdas Kilpys

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę