Trišalis susitarimas – vaikų labui
Gegužės 30 d. Krašto apsaugos ministerijos Juodojoje salėje buvo pasirašytas trišalis Krašto apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijų bei Lietuvos šaulių sąjungos susitarimas dėl bendradarbiavimo organizuojant mobiliąsias vaikų vasaros stovyklas. LŠS taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Švietimo ir mokslo ministerija.

Pagerbti Kuršių nerijoje ir Švėkšnoje gaisrus gesinę žmonės
Gegužės 24 d. Vyriausybės rūmuose Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas padėkojo ir įteikė premijas žmonėms, labiausiai pasižymėjusiems gesinant gaisrus Kuršių nerijoje ir Švėkšnos miestelyje. Apdovanojimas įteiktas ir Švėkšnos šauliams.

„Sportas visiems“ Palangoje
Gegužės 26–28 d. Palangoje vyko festivalis „Sportas visiems“, kuriame dalyvavo Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ organizacijų ir Lietuvos sporto federacijų klubų komandos ir nariai, savivaldybių sporto padalinių delegacijos, mokymo įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų grupės, šeimos ir pavieniai dalyviai. Plačiau…

Baisogalos bendruomenės šventė
Straipsnyje rašoma apie šv. Antano atlaidus ir Baisogalos bendruomenės šventę „Pasididžiavimo knyga“.

Tautos užgrūdinimo kelių rodytojas
Straipsnisi apie atskiras sporto šakas Šaulių sąjungoje tarpukariu iš leidinio „Fiziškas auklėjimas“.

Įdomu save išbandyti
LDK Gedimino štabo bataliono teritorijoje, Vilniuje, birželio 16–18 dienomis vyko Jaunųjų šaulių VIII sporto žaidynės. Plačiau…

Žygis Tauro apygardos partizanų kovų keliais
Birželio 9 d. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Marijampolės filialo nariai organizavo žygį, kurio maršrutas driekėsi Tauro apygardos partizanų keliais.

Baigiamieji išbandymai kariūnams
Gegužės 29 d. Lietuvos centriniame poligone prasidėjo Gen. Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ketvirtojo kurso kariūnų būrio vado kovos kursas. Jį sudaro taktikos pratybos, kurios yra taktikos kurso kvalifikacinio egzamino sudedamoji praktinė dalis.

Lietuvos kariuomenė fotografų akimis
Birželio 13 d. Dailininkų sąjungos galerijoje, Vilniuje, vyko Tado Dambrausko fotokonkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonija ir parodos „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2005–2006“ atidarymas. Fotokonkurso kataloge ir parodoje – dvi „Trimito“ redaktorės nuotraukos.

Paminėtos 65-osios trėmimų metinės
Straipsnyje rašoma apie Lietuvoje birželio 13–15 dienomis vykusius renginius, skirtus šalies gyventojų pirmiesiems trėmimams, surengtiems prie 65-erius metus, paminėti.

Laisvės kryžkelės. Birželio trėmimai
Straipsnyje rašoma apie birželio trėmimus, tremtinių prisiminimai.

Kantrybe ir darbu viskas pasiekiama
Toliau spausdinamas straipsnių ciklas apie tai, kaip žmonės gyveno, ką dirbo, su kuo bendravo svetimuose kraštuose, ne savo noru palikę tėvynę. Šį kartą – apie gyvenimą Krasnojarske ir darbą projektavimo organizacijoje.

Alytuje – aštuntasis sąlėkis „Leiskit į Tėvynę…“
Autorius dalijasi prisiminimais apie Alytuje vykusią politinių kalinių ir tremtinių poezijos ir dainų šventę.

Petras Skurauskas – karininkas, lakūnas, LAF’o steigėjas
Išsami nepriklausomos Lietuvos karininko, karo lakūno, LAF’o steigėjo Petro Skurausko biografija.

Tai, kas ypač svarbu vasarą
Patarimai tėvams ir vaikams, kaip išvengti nemalonumų ar nelaimių kieme, namie, gatvėje.

Visureigiai „Humvee“ Kazlų Rūdoje
Straipsnyje rašoma apie legendinius JAV karinės pramonės pagamintus automobilius „Humvee“, apie šių automobilių aptarnavimo specialistų rengimo kursus.

Pistoletas-kulkosvaidis PPS-43
Tęsiamas straipsnių ciklas apie ginklus. Šį kartą – apie lengvą, gana kompaktišką ir patvarų Lietuvos partizanų ginklą pistoletą-kulkosvaidį PPS-43.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę