Šauliai turi mokėti taikytis ir pataikyti
Kovo mėnesį penkių Šaulių sąjungos rinktinių štabų pareigūnai, kuopų ir atskirųjų būrių vadai atnaujino šaudymo įgūdžius, mokėsi saugaus elgesio šaudykloje, taisyklingų komandų.

Pranašumą reikia įrodyti
Ne vienas jaunasis šaulys svajoja apie karo mokslus Gen. J. Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir karininko karjerą. Ar pasirengimas Šaulių sąjungoje padeda sėkmingai konkuruoti atrankoje? Ar jauniesiems šauliams reikia lengvatų ir kokios jos turėtų būti?

Ką šią vasarą veiks Lietuvos vaikai?
Balandžio 4 d. LR Seime vyko konferencija "Vaikų užimtumo aktualijos 2003 metais". Jos metu spręstos atostogaujančių vaikų ir jaunimo užimtumo problemos.

Europos integracijos pamokos
Balandžio 12-13 dienomis Kauno, Marijampolės ir Panevėžio apskričių rinktinių šauliai Pilietinio pasipriešinimo rengimo centre Nemenčinėje dalyvavo seminare "Integracijos į Europos Sąjungą reikšmė Lietuvos nacionaliniam saugumui".

Bendras darbas tęsiasi
Balandžio 3 d. Vytauto Didžiojo universitete buvo surengta jau antroji mokslinė konferencija "Lietuvos šaulių sąjungos istorijos fragmentai". Šiųmetinė konferencija buvo tarptautinė.

Marijampolės apskrities šaulių rinktinės šiokiadieniai
Apie Marijampolės AŠR šaulių pasiekimus, problemas, ateities planus pasakoja naujasis rinktinės vadas Raimundas Mertinkaitis ir vado pavaduotojas Andrius Bataitis.

Tai reikalinga kiekvienam visuomenės piliečiui
Bet kokia veikla mokykloje prasminga jau vien tuo, kad vaikai yra užimti. Taip mano Plungės Senamiesčio vidurinės mokyklos, kurioje įkurta Plungės jaunųjų šaulių 7-oji kuopa, direktorius.

Šauliai dalyvavo kariuomenės orientavimosi sporto čempionate

Jam plojo ne tik Lietuvoje
Šiemet sukanka 80 metų, kai 1923 m. buvo įsteigtas tuomet plačiai lietuviškos dainos mylėtojams žinomas centrinis Šaulių sąjungos choras.

360 tūkstančių dienų arba 99-eri metai
Šaulys Pranas Skersis iš Plungės balandį atšventė savo 99-ąjį gimtadienį. Pokalbis su P. Skersiu apie sveiką gyvenimo būdą, Šaulių sąjungą, ilgaamžio kasdienybę.

Šauliai atlieka svarbiausią ritualą
Per įvairias šventes Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje LŠS štabo Garbės sargybos kuopos Vėliavos būrio šauliai kelia ir nuleidžia Vyčio kryžiaus vėliavą. "Neįsivaizduočiau valstybinių švenčių be tų šaunių vyrų", – sakė KOP ryšių su visuomene skyriaus viršininkas kpt. Gintautas Deksnys.

Pasirašyta Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutartis

Apie eismo įvykius Lietuvos keliuose ir jų priežastis
Apžvelgiama 1990-2002 m. situacija Lietuvos keliuose: kaip keitėsi eismo įvykių, aukų skaičius, kokios pagrindinės nelaimių priežastys. Pristatomos Kelių eismo taisyklių naujovės.

LŠST politinė veikla siekiant išlaisvinti Lietuvą
1940 m. Lietuvą okupavusi Sovietų sąjunga likvidavo Lietuvos šaulių sąjungą, kuri išeivijoje atsikūrė tik 1954 m. – Lietuvos šaulių sąjunga tremtyje. Svetimoje šalyje LŠST turėjo tenkintis tik kultūrine bei Lietuvos laisvinimo veikla.

Pirmyn į keturių dienų žygį!
Rugpjūčio 17-21 dienomis vyks jau trečiasis keturių dienų žygis "Radvilų keliais". Pateikiama informacija apie žygio tvarką, pasiruošimą žygiui, patariama, kaip prižiūrėti kojas, treniruotis, ką neštis, kaip maitintis.

Apgailėtina Kauno tvirtovės nūdiena ir viliojanti perspektyva
Kauno tvirtovė yra didžiulis objektų kompleksas, kol kas, deja, paliktas likimo valiai. Kovo 22 d. Kauno IX forto muziejuje vyko diskusija "Kauno tvirtovė: praeitis, dabartis, ateitis". Aptarti Kauno tvirtovės paveldo, jos reikšmės istorijai, šiandieninės būklės klausimai.

Masinio naikinimo ginklų keliamas pavojus
Straipsnyje supažindinama, koks yra cheminis, biologinis ir branduolinis ginklas, kokios galimos šių ginklų panaudojimo.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę