Lietuva turi išlaikyti NATO egzaminą
Pokalbis su krašto apsaugos ministru Linu Linkevičiumi apie Lietuvos galimybes stoti į NATO, kliūtis, Lietuvos šaulių sąjungos vaidmenį šalies siekiuose.

Pusnys nesutrikdė jaunųjų šaulių planų
Sausio 3-6 dienomis 120 jaunųjų šaulių vėl buvo sukviesta į Šaulių sąjungos jaunųjų šaulių vadų ir instruktorių rengimo centrus Vilniuje, Rukloje ir Klaipėdoje antrajai sesijai. Kokia buvo dienotvarkė Klaipėdoje, kokie vyko užsiėmimai?

Yra ateitis – yra perspektyva
Sausio 18 d. vyko Lietuvos šaulių sąjungos apskričių rinktinių vadų ir Sąjungos štabo skyrių viršininkų pasitarimas. Taip pat vadai susitiko su KA viceministru J. Geču ir KASP vadu plk. A. Pociumi.

Šauliai buvo motyvuoti ir žingeidūs
Sausio 25 d. pirmoji šaulių laida, baigusi bazinį kario kursą, gavo baigimo diplomus. Pasak Šaulių sąjungos ir Mokomojo pulko vadų, šauliai gerai pasirodė mokymuose, bus naudingi savo žiniomis ir patirtimi šaulių veikloje.

Sausio 13-oji – naujo gyvenimo pradžia
Sostinėje, tradiciniame Pagarbos bėgime "Gyvybės ir mirties keliu" šiemet dalyvavo virš 200 Šaulių sąjungos narių, jiems buvo įteikti dalyvių medaliai, taip pat apdovanoti jauniausias šaulys ir vyriausias šaulys, dalyvavę bėgime.

Atkurtosios Šaulių sąjungos pirmoji vėliava

Troškūniečiai kovose dėl Lietuvos nepriklausomybės

Šaulys Stasys Mugenis

Biržų šauliai prieš šešis dešimtmečius

Nutilus patrankoms
Vilniaus apskrities šaulių rinktinės Trakų šaulių būrio vadas Augustas Mylė dalijasi prisiminimais apie Antrąjį pasaulinį karą, pasitraukimą iš Lietuvos, išeivio dalią.

Eilėraščiai
Pradedame spausdinti šaulių kūrybą.

Efektyvins Lietuvos ir Lenkijos sienos apsaugą
Pristatomi Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasiekimai įvedus naują informacijos tikrinimo sistemą

Tretieji asociacijos veiklos metai
Pristatoma Lietuvos kariuomenės rezervo karių asociacijos veikla per trejus metus, uždaviniai, struktūra, valdymas ir kt.

Civilių gyventojų talkininkavimas vykdant karinę žvalgybą
Ką reikėtų daryti civiliui gyventojui, jei kiltų karinis konfliktas? Straipsnyje pateikiami civilių talkininkavimo kariams modeliai, užduotys.

Generalinio štabo pulkininkas Antanas Šova

Primiršto jubiliejaus pėdsakais…
2001 m. gruodžio 18 d. sukako 80 metų pirmajai Kauno karo mokyklos kariūnų laidai. Pristatoma ketvirtosios šios mokyklos laidos absolventų likimai.

Nors girią nuo jų skyrė tik dvidešimt žingsnių
Pasakojimas apie partizaną Armoną.

Ką reikia žinoti apie sprogmenis?

Turėtų diskutuoti visi

Alkoholis – šąlančiojo brolis?..
Supažindinama, kaip alkoholis veikia organizmą žiemą, kokios jo vartojimo pasekmės.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę