Auklėjimo metodai ir formos
Straipsnyje supažindinama su pagrindiniais auklėjimo metodais ir formomis, pateikiamos dažniausios auklėjimo proceso klaidos, taikant vieną ar kitą metodą, aptariama ugdytojo svarba.

Bendradarbiavimas – sėkmingos veiklos garantas
Birželio 2-3 dienomis Vilniuje vykusiose Lietuvos šaulių sąjungos Jaunųjų šaulių sporto žaidynėse dalyvavo ir giminingų organizacijų atstovai: Latvijos Jaunsardze G-5 skyriaus viršininkas mjr. Sergejus Čeversas ir Estijos Kaitseliit Noored Kotkad vadas Rudolfas Mürkas. Svečiai papasakojo apie savo organizacijų veiklą, bendradarbiavimo su Šaulių sąjunga galimybes.

Idėja iš prieškario laikų
Pristatoma Utenos apskrities šaulių rinktinės dramos studija „Bendraminčiai", vienijanti tiek jaunuosius, tiek vyresniuosius šaulius.

Šaulių meno kolektyvai gali koncertuoti didžiausiose Lietuvos salėse
Birželio 16 dieną Alytuje vyko Lietuvos šaulių sąjungos meno saviveiklos kolektyvų ir kūrybinių darbų apžiūros finalinis turas, kuriame pasirodė kolektyvai iš visų Šaulių sąjungos apskričių rinktinių. Laureatai buvo apdovanoti diplomais ir laureatų ženkliukais. LŠS meno saviveiklos kolektyvų ir kūrybinių darbų apžiūros rengiamos nuo 1998 metų. Šiemet ji vyko trečią kartą.

Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų Lietuvos kariuomenę vertina teigiamai
Pateikiami gegužės mėnesį Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos užsakymu atliktos Lietuvos gyventojų apklausos apie jų požiūrį į Lietuvos kariuomenę rezultatai. Teigiamus vertinimus į klausimą „Kaip vertinate dabartinę Lietuvos kariuomenę?" išsakė 51 procentas respondentų.

Paminėtos Lietuvos-Lenkijos sukilimo 170-osios metinės

Konspiratyvumas – būtina sąlyga
Piliečių pasirengimas ginkluotam ir neginkluotam pasipriešinimui yra viena iš valstybės gynybinės galios dalių. Šiam pasirengimui būtinas pogrindžio organizacijų konspiratyvumas. Straipsnyje pristatoma konspiracijos istorija, naudojami konspiracijos būdai, konspiratyvumo sąlygos.

1941 m. birželio sukilimas – tautos pasipriešinimo aktas ir pasididžiavimas
Birželio 23 dieną Kaune vyko renginiai, skirti tautos sukilimo ir Nepriklausomybės atkūrimo paskelbimo 60-mečiui paminėti.

Heroizmas prasideda nuo paprasčiausių žmogiškų vertybių

Birželio 24 dieną Telšiuose vyko Rainių tragedijos 60-ųjų metinių minėjimas. 1941 m. naktį iš birželio 24-osios į 25-ąją buvo žiauriai nukankinti 74 Telšių kalėjime kalinti politiniai kaliniai. Jų atminimas pagerbtas minėjimo dalyvių procesija į miesto kapines ir Rainių miškelį, šv. Mišiomis.

Minėjime dalyvavo garbingi Prezidentūros, Seimo, Vyriausybės, Telšių miesto valdžios, kariuomenės atstovai, Šaulių sąjungos vadovybė, Telšių vyskupijos hierarchija, nužudytųjų artimieji. Gausiai dalyvavo iš visų Lietuvos rinktinių susirinkę jaunųjų šaulių būriai, Garbės sargybos būrys.

S. ir S. Lozoraičių muziejus

Pirma pagalba gyvybei grėsmingų vabzdžių įkandimų atveju

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę