Rugsėjo 3-7 dienomis Lietuvos šaulių sąjungos delegacija Lenkijos sukarintų organizacijų biuro prie Lenkijos Krašto apsaugos ministerijos kvietimu lankosi Lenkijoje vykstančioje tarptautinėje konferencijoje ir gynybos pramonės parodoje Kelcuose.
Rugsėjo 4 dieną Lietuvos šaulių sąjungos atstovai lankėsi Lenkijos sukarintų klasių inauguracijos ceremonijoje, kurioje dalyvavo Lenkijos gynybos ministras Mariusz Blaszczakas.
Rugsėjo 5 dieną tarptautinėje konferencijoje susitiko su Lenkijos, Baltijos šalių ir Jungtinės karalystės giminingų Lietuvos šaulių sąjungai organizacijų atstovais, aptarė jų vaidmenį stiprinant gynybinius pajėgumus, apžvelgė sukarintų organizacijų istoriją, pristatė šiandien vykdomas veiklas, aptarė bendradarbiavimo galimybes. Konferencijoje lankosi Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis, G2/G3 Saugumo ir operacijų ir planavimo skyriaus informacijos rinkimo specialistas Egidijus Papečkys skaitė pranešimą apie Lietuvos šaulių sąjungos istoriją tarpukariu.
„Lietuvos šaulių sąjunga aktyviai bendradarbiauja su giminingomis organizacijomis Latvijoje ir Estijoje, atnaujintas bendradarbiavimas su Jungtinės Karalystės kadetais, džiugu, kad prie minėtų šalių prisijungia ir Ukrainos bei Lenkijos sukarintos organizacijos. Susitikimo su Lenkijos sukarintų organizacijų biuro prie Lenkijos Krašto apsaugos ministerijos vadovu Waldemar‘u Zubek‘u aptarėme ne tik bendradarbiavimo galimybes tarp Lenkijos kadetų ir Lietuvos jaunųjų šaulių, bet ir būtinybę reglamentuoti bendradarbiavimą tarp Lietuvos šaulių sąjungos ir Lenkijos sukarintos organizacijos „Strelec“ („Šaulys“)“, – teigia Lietuvos šaulių sąjungos vado pavaduotojas ats. mjr. Židrūnas Šadauskis.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę