Lietuva minėjo Vasario 16-ąją

Valstybės atkūrimo diena Biržuose
Pagarba istorijai
Radviliškio šauliai paminėjo iškiliąją datą
Jaunųjų šaulių pasižadėjimas
Kai suvirpa širdis
Ši diena šventa
Vasario 16-oji mano akimis
Diena, kurią privalome švęsti
Vasario 16-oji Baisogaloje
„Tūkstantmečio asmenybių kalendorius“ Zarasuose
Valstybė atkūrimo diena šauliui šventa
Nepriklausomybės aidai Žemaitijos rinktinėje

Šiuose straipsniuose atsispindi, kaip Lietuvos šauliai minėjo Vasario 16-osios šventę.

Vasaris kėdainiškiams — labai aktyvus mėnuo

„Trimito“ skaitytojai informuojami apie Kėdainių jaunuosius šaulius, kurie šaltuoju metų laiku tobulina karybos įgūdžius, sportuoja ir aktyviai ruošiasi kasmet organizuojamoms visų pamėgtoms vasaros stovykloms. Tačiau šiemet pasiruošimui skiriama ypač daug dėmesio. Apie tai, ką jaunieji šauliai veikia Keleriškių miške, ir kviečiame pasiskaityti.

Šaulių sąjungos ir Karo prievolės administravimo tarnybos vadovybės susitarimas  Informuojame apie vasario 19 d. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vykusį Šaulių sąjungos apskričių rinktinių vadų pasitarimą bei susitikimą su Karo prievolės administravimo tarnyba prie Krašto apsaugos ministerijos vadovybe.

Ugdome pilietiškumą
Židikų Marijos pečkauskaitės vidurinėje mokykloje vyko neįprasta pamoka. Mokiniai neturėjo nei sąsiuvinių, nei vadovėlių, nereikėjo nieko užsirašyti. Tačiau visų susirinkusiųjų dėmesys buvo prikaustytas, mintys gilios, akys žibėte žibėjo iš smalsumo. Iš to matėsi, jog tai, kas čia vyksta, išties įdomu. Apie tai ir kviečiame pasiskaityti.

Mes ten buvome: ir 1991-aisiais, ir 2009 – aisiais
Šiame straipsnyje informuojama apie Joniškio istorijos ir kultūros muziejaus iniciatyva įvykusį joniškiečio Šiaulių apskrities gen. P. Plechavičiaus šaulių rinktinės 6-osios kuopos ne rikiuotės šaulio, Lietuvos kariuomenės kūrėjų-savanorių sąjungos, Lietuvos nepriklausomybės gynimo Sausio 13 – osios brolijos nario, literato Jono Ivanausko penktosios fotografijų parodos „Sausio 13 d. Ir mes ten buvome…“ atidarymą.

Būsimųjų paramedikų pratybos
Vasario pradžioje Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos (KMT) teritorijoje Kaune vyko Paramedikų mokymo kurso kompleksinės pratybos. Šios teritorijos apsauga patikėta Lietuvos šaulių sąjungai, todėl nemažas būrys šaulių savo akimis regėjo, kaip rengiami paramedikai Lietuvos kariuomenei. Apie tai, kas yra paramedikai, ką jie veikia, ir kam reikalingi, puikiai išdėstyta žurnalisto Valdo Kilpio straipsnelyje.

„Žiemos sportas visiems“ šventė: šauliai ir vėl įvykių centre
„Trimito“ skaitytojai informuojami apie vasario 14 d. Ignalinoje, Lietuvos žiemos sporto centre, vykusias žaidynes „Žiemos sportas visiems“ ir Ignalinos žiemos sporto šventę, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Šios žaidynės yra vasarą vykstančių asociacijos „Sportas visiems“ organizuojamų renginių Palangoje „žiemos versija“. Tiek vienose, tiek kitose žaidynėse šauliai – įvykių centre. Nors renginio organizatoriai dėl užklupusio sunkmečio tikėjosi kiek mažiau dalyvių, tačiau prognozės nepasitvirtino. Šiais metais dalyvių nestigo.

Šaudymo instruktorių kursai: būtina tobulėti
Vasario 28 d. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko bazėje prasidėjo Lietuvos šaulių sąjungos organizuojami šaudymo saugos instruktorių kursai apskričių šaulių rinktinių ir LŠS Garbės sargybos kuopos šauliams. Apie šių kursų ypatumus kviečiame pasiskaityti šiame pranešime.

Žygis žiemą
Vieną šaltoką savaitgalį Tytuvėnų kuopos šauliai, vadovaujami kuopos vado R. Mosėjaus, dalyvavo mokomajame žygyje. Jo tikslas — patikrinti šaulių gebėjimą orientuotis bei išgyventi šalčio sąlygomis. Ar šauliai puikiai oreintuojasi, ir ar sugebėtų išgyventi šalčio sąlygomis, kviečiame pasidomėti.

Lietuvos Vietinė Rinktinė
Šį kartą žurnalo rubrikoje „Istorijos ratas“ — Lietuvos vietinės rinktinės kūrimosi ir egzistavimo istorija. Daug Vietinės rinktinės karių žuvo nelygioje kovoje už Tėvynės laisvę ir tik nedidelė sulaukė šių dienų. Lietuvoje ir išeivijoje beliko tik apie 200 buvusių generolo P. Plechavičiaus Vietinės rinktinės karių.

Lietuvos kariuomenėje
Iš Vytauto Landsbergio-Žemkalnio atsiminimų
Rubrikoje „Prisiminimo vertė“ spausdiname savanorio Vytauto Landsbergio-Žemkalnio atsiminimus apie Lietuvos kariuomenę.

 

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę