Pasirašyta Lietuvos šaulių sąjungos ir Krašto apsaugos ministerijos sutartis
Birželio 11 dieną Karšto apsaugos ministerijoje Lietuvos šaulių sąjungos vadas Juozas Širvinskas ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Pranešime skaitykite apie abiejų šalių įsipareigojimus, J. Oleko ir J. Širvinsko pastebėjimus apie ankstesnįjį šalių bendradarbiavimą. 

Birželio 24-oji – Šaulio diena
Straipsnyje informuojama, kaip šauliai minėjo Šaulio dieną. Šiais metais šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurias Kauno šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje aukojo JE vyskupas Juozas Preikšas, Lietuvos policijos kapelionas kunigas Aušvydas Belickas ir Lietuvos kariuomenės kapelionas kunigas Tomas Karklys. 

Jaunųjų šaulių ir jų draugų germaniškiečių kelionė į Rygą
Jaunoji šaulė Dominyka Baltaitė pasakoja apie viešnagę Rygoje. ,,pilni fotoaparatai neatkeičiamų gražiausių akimirkų ir patirties — nauja patirtis, kurią parsivežame iš kelionės“ — sako jaunoji šaulė. Taigi, ką pamatė šauliai, kviečiame pasiskaityti. 

Pavasarinė veikla Toronto Vlado Pūtvio kuopoje
Toronto Vlado Pūtvio šaulių kuopos vadas Vytautas Pečiulis informuoja skaitytojus apie šaulišką veiklą, vykdomą išeivijoje. Anot V. Pečiulio, pavasariui atėjus Toronto Vlado Pūtvio kuopoje vyko intensyvi veikla. 

Tada galėsime lengviau atsidusti
Žurnalo skyrelyje „Tema“ spausdinamas žurnalistės Lolitos Sipavičienės pokalbis su Kovo-11 Akto signataru, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariu Sauliumi Pečeliūnu. Signataras išsako savo požiūrį į Šaulių sąjungą, kalba apie Tėvynės sampratą šiandieniniame kontekste, diskutuoja apie šių dienų jaunuomenę. 

Vyko pirmoji žvalgų stovykla
Birželio pabaigoje Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke įsikūrusioje Žvalgų mokykloje vyko pirmoji specializuota jaunųjų šaulių stovykla. Anot žurnalisto V. Kilpio, mokslai čia rimti, nors iš pirmo žvilgsnio atrodo kiek keistokai. Apie visokias keistenybes ir kviečiame pasidomėti. 

Atgijo Karužų kloniai
Jaunoji šaulė Vida Kaminskaitė „Trimito“ skaitytojus informuoja apie tradicinį žygį prie Karužų ežero. ,,Kuprinės pakrautos, nuotaika gera, pirmyn į „mūšį“ — sako jaunoji šaulė. Apie tai, kodėl skambėjo Karužų kloniai ir kviečiame pasiskaityti. 

Jubiliejinės dešimtosios jaunųjų šaulių sporto žaidynės praėjo sklandžiai
Straipsnyje informuojama apie Panevėžio rajone vykusias dešimtąsias jaunųjų šaulių sporto žaidynes. Tai bene svarbiausias sporto įvykis jaunųjų šaulių vasaros atostogų metu. Pranešime detaliai aprašomas iškilmingas žaidynių atidarymas, kliūčių ruožas ir kiti pasportavimai, vakaronė su „žvaigždėmis“ bei rezultatai ir uždarymas. 

Pasiskraidymas padangėmis, arba kaip šauliai parašiutininkais tapo
Skaitytojai informuojami apie gražų LŠS ir Karo prievolės administravimo tarnybos bendradarbiavimą. Birželio 12 d. Karo prievolės administravimo tarnyba surengė išskirtinį renginį. Anot KPAT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo Laimio Bratiko, tai – pirmasis viso renginių ciklo susitikimas. ,,Darysime viską, kad jauni žmonės, dalyvaudami juose, patirtų neišdildomų emocinių išgyvenimų“, – pasakojo L. Bratikas. 

Kapitonas Ramūnas Silvanavičius: „Šiuo metu esame viskuo apsirūpinę“
Spausdiname žurnalisto V. Kilpio pokalbį su Lietuvos kariuomenės gen. ltn. Motiejaus Pečiulionio arsenalo vado pareigas l.e. kpt. Ramūnu Silvanavičiumi. Pokalbyje diskutuojama apie Arsenalo funkcijas bendrame Lietuvos kariuomenės kontekste, galimas Arsenalo permainas, ginkluotės problemas. 

Lietuvos šaulių studentų klubas: nuo įkūrimo iki šiandienos
Lietuvos šaulių studentų klubo pirmininkas Tomas Šyvokas pasakoja studentų klubo įkūrimo istoriją, veiklą ir ateities vizijas. Anot T. šyvoko, reikia tikėtis, jog pirmieji metai — tai tik ilgo, įdomaus ir kokybiško klubo gyvavimo pradžia.        

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę