V. Putvinskio–Pūtvio vidurinėje mokykloje lankėsi Prezidentas V. Adamkus
Apie gražią Mokslo ir žinių dienos šventę Šaukėnų vidurinėje mokykloje, kuriai neseniai suteiktas Šaulių sąjungos įkūrėjo vardas, bei čia apsilankiusią garbingų svečių delegaciją rašoma straipsnyje.

Pivašiūnų sąskrydis – erdvė pasilabinimui, rungtynėms ir savęs patikrinimui
Žmonės, kuriuos vienija bendra idėja ir veikla Lietuvos šaulių sąjungoje, iš viso krašto rinkosi į Pivašiūnus. Ypatingą aurą turinčioje vietoje vyko  septintasis ne rikiuotės šaulių sąskrydis, Apie visiems dalyvavusiesiems įsimintiną renginį bei aktyvų ne rikiuotės šaulių poilsį – orientavimosi, šaudymo, tinklinio, šachmatų, kliūčių ruožo – ir kitas varžybas pasakojama straipsnyje.

Pagarbinti Švč. Mergelę Mariją 
„Šiluva — nedidelis miestelis, į kurį kasmet rugsėjo mėnesį suplūsta minios žmonių, tikėdami, kad čia jie priartės prie Švč. Mergelės Marijos, kad bendra malda palengvins troškimų išsipildymą, o tikras, nuoširdus tikėjimas atves į pilnavertę laimę.“ Apie Šilines ir čia dalyvavusius šaulius rašo Giedrė Petrilionienė..

Sportas
Šioje rubrikoje rasite penkis įdomius straipsnius sporto tema: apie Lenkijos mieste Zamošč vykusį tarptautinį jaunimo sporto ir gynybos asociacijų čempionatą, kuriame pirmą kartą dalyvavo  Lietuvos šaulių sąjungos komandos, tarptautines karines varžybas Švedijoje, Pasaulio jaunimo bei Europos suaugusiųjų virvės traukimo čempionatą Didžiojoje Britanijoje, karių, savanorių bei šaulių varžybas Panemunės šile Kaune bei jaunųjų šaulių ištvermės žygį per Reiksnių tyrą.

Kaip broliai ir sesės šauliai šaudė Utenoje
Maži, bet kilnūs darbai 
Šauni ekskursija
Jaunieji šauliai lankėsi karo laivų flotilėje
Dviračių žygis – „Sportuoju – nevartoju“

Šiuose straipsniuose atsispindi maža dalis jaunųjų šaulių veiklos bei jų atliekamų gražių, gerų darbų.

LŠS vadas lankėsi Širvintų ,,Atžalyno“ mokykloje
Straipsnyje rašoma apie LŠS vado J.Širvinsko vizitą, sutapusį su malonia misija – taikliausiojo šaulio apdovanojimu.

Pasirašyta nauja bendradarbiavimo sutartis 
Skaitytojai informuojami apie Visagino pagalbos mokytojui, mokiniui, mokyklai paramos centro bei Utenos apskrities  šaulių 9-osios rinktinės partnerystės sutartį.

LŠS vado vizitas Telšių apskrities Žemaitijos šaulių rinktinėje 
Straipsnyje rašoma apie LŠS vado J.Širvinsko apsilankymą Mažeikių ir Plungės rajonuose bei vykusius susitikimus su rikiuotės, ne rikiuotės ir jaunaisiais šauliais bei mokytojais.

Šauliška gerumo akcija 
Gražūs šaulių darbai negali būti nutylėti. Apie kilnią akciją – šaulių paramą globos namams ir rašoma straipsnyje.

Misija Sibiras — pilietiškumo ugdymas ir istorijos pažinimas
Anykščių S.Dariaus ir S. Girėno šaulių kuopos rinktinės šaulio Mindaugo Nefo straipsnis apie Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos ekspediciją į Sibirą. Tai ne tik kelionės įspūdžius, bet ir taiklūs pastebėjimai apie skausmingą spaudą lietuvių sąmonėje palikusį kraštą ir jo žmones.

Šaulių sąjungos teatrui — 85 
Stasys Ignatavičius skaitytojams pristato vieną iš tarpukario Lietuvos šaulių sąjungos kultūrinės veiklos barų – teatrą, pasakoja apie  jo kūrimą, veiklą, supažindina su asmenybėmis, daug pastangų įdėjusiomis, plėtojant šį meną.

Angelų sargų diena — trumpas atokvėpis atsakingoje tarnyboje 
Spalio 2 dieną Lietuvos Policijos bendruomenė šventė Angelų sargų dieną. Šia proga Policijos departamentas visoje respublikoje organizavo renginius. Apie Kaune, Vienybės aikštėje, vykusią šventę pasakoja Valdas Kilpys.

Rusnėje atidaryta prieplauka  
Apie naująją prieplauką informuoja valstybinės sienos apsaugos tarnybos Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas.

Kariai prisiekė Lietuvai 
Straipsnyje rašoma apie iškilmingą renginį, vykusį Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, kur Lietuvai prisiekė beveik 500 privalomosios karo tarnybos karių. Kartu su kariais bendroje rikiuotėje stovėjo ir Kauno apskrities Vytauto Didžiojo šaulių rinktinės jaunieji šauliai.

Ugniagesių sportas padeda tobulinti profesinį pasirengimą ir grūdina charakterį
Tai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento informacija apie ugniagesių rinktinės dalyvavimą 3-ajame Europos ugniagesių gelbėtojų čempionate, kur Lietuvos atstovai užėmė 5-ąją vietą.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas rengia akciją „Būk saugus, moksleivi“
Net patys mažiausieji turėtų žinoti, kaip reikia elgtis, kilus gaisrui. Apie vaikų atsargumo, sąmoningumo ugdymą bei skaudžius nelaimingus atsitikimus rašoma straipsnyje.

Moterų veikla Lietuvos šaulių sąjungoje 1919—1940  
Tai straipsnio apie moterių šaulių veiklos plėtrą tarpukario Lietuvoje tęsinys.

Lietuvos Nepriklausomybės deklaracija Filadelfijoje 
Straipsnyje rašoma apie lietuvių išeivių pastangas bei indėlį atkuriant šalies valstybingumą.

Vytautą Didįjį minint 
Vytauto Didžiojo karūnavimo ir Padėkos dieną už Lietuvos nepriklausomybę ir laisvę minint, trumpai prisimenama didžiojo karvedžio bei valdovo nuopelnai šaliai.

Kelionė į nežinią 
Tai Antano Panavo prisiminimai apie tolimą ir ilgą kelionę ne savo noru į tolimąjį Sibirą. Netuščiažodžiaudamas autorius taikliai nupiešia sutiktus žmones, situacijas,

Lietuvos patriotas Vincas Stanišauskas (1918—1978) 
Tai šiandieninės Lietuvos šaulių sąjungos nario konkursinis rašinys apie savo  senelį „anos Lietuvos“ šaulį bei jo patirtą skriaudą sovietų okupacijos metu.    

Šuo — pirmasis policininkas pasaulyje 
Skaitytojams plačiai pasakojama apie šunų panaudojimo policijos veikloje istoriją bei dabartį.

Apsaugos policijos stiprybė – ilgametė patirtis 
Čia skaitytojams pristatoma Apsaugos policijos veikla ir pateikiama daug vertingų patarimų, kaip apsisaugoti nuo įvairių „specializacijų“ ilgapirščių.

Medaliai ir politinė dabartis 
Straipsnyje Edmundas Simanaitis, prisimindamas Europos vyrų krepšinio čempionato dienas bei patirtas emocijas, žvelgia į šį lietuviams didžiausias aistras sukeliančią sporto šaką gerokai plačiau: „Okupacijos metais rungtynės su CSKA beveik visada tapdavo beveik legaliu bandymu apginti paniekintą tautinę savigarbą“.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę