Įsteigtas studentų šaulių klubas
Straipsnyje pasakojama apie gegužės 30 d. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vykusią Vilniaus studentų šaulių klubo programos–projekto prezentaciją, kurios metu buvo pristatyti Klubo siekiai, tikslai, uždaviniai, misija ir vizija. Plačiau…

 

Šauliai dalyvavo netradiciniame R. Kalantos mirties metinių minėjime Čikagoje
Kasmet į Lietuvą iš JAV grįžtantis šaulys Povilas Juodvalkis į „Trimito“ redakciją atvežė unikalių nuotraukų, kuriose užfiksuotas Čikagoje šiais metais pirmą kartą įvykęs lietuvių bendruomenės organizuotas renginys, skirtas Romo Kalantos atminimui pagerbti. Kad ir kiek pavėluotai, tačiau žurnale pateikiame nuotraukų ir trumpą renginio komentarą.

 

Birželio trėmimų minėjimas Toronte
Straipsnyje pasakojama apie kiekvienais metais Kanados Baltiečių Sąjungos, kurią sudaro Estijos Centrinė Taryba, Latvijos Tautinė Federacija ir Kanados Lietuvių Bendruomenė, rengtą baisiųjų birželio trėmimų minėjimą.

 

Kairių poligone vyko tarptautinės pratybos „Amber hope 2007“
Birželio 19 d. Klaipėdoje, Kairių poligone, prasidėjo pratybos „Gintarinė viltis 2007“ (angl. k. „Amber hope 2007“). Aštunti metai Lietuvoje vykstančiose pratybose kariai mokomi dalyvauti galimose NATO atsako į krizes operacijose. Plačiau…

 

Baltosios rožės miestas — Alytus
Straipsnyje pasakojama apie Alytuje vykusią miesto šventę. Šiais metais baltosios rožės miestui sukako 630 metų, kai jo vardas pirmą kartą buvo paminėtas istoriniuose rašytiniuose šaltiniuose.

 

Telšių AŽŠR jauniesiems šauliams buvo patikėta garbinga užduotis
Straipsnyje skaitykite apie tai, jog gegužės 17-ąją Lietuvą pasiekė Šv. Teresėlės (1873–1897) relikvijos. Iškilmingai pasitinkant relikvijas Telšių Šv. Antano Paduviečio katedroje dalyvavo ir Telšių AŽŠR jaunieji šauliai.

 

Į žygį: draugauti su vandeniu
Ankstesniuose „Trimito“ numeriuose rašėme, kaip turi būti tobulinami žygyje įgyti įgūdžiai, kaip taisyklingai susikurti laužą, pasistatyti palapinę, kaip orientuotis vietovėje ir t. t. Šiame numeryje norime pristatyti kelis plaukimo būdus.

 

Panevėžio AŠR dalyvavo Baltijos šalių šaudymo varžybose „Baltic cup“
Straipsnyje pasakojama apie Birželio 1–3 d. Taline (Estija) vykusias kasmetines tarptautines Baltijos šalių šaudymo varžybas „Baltic cup“, kuriose dalyvavo Panevėžio AŠR atstovai.

 

Už poeziją apdovanota garbės šaulė Regina Kajutienė
Straipsnyje pateikiamas trumpas pokalbis su garbės šaule Regina Kajutiene, kuri išleido penktąją poezijos knygą „Kalbuos su Tavim“.

 

Minime ištremtus ir žuvusius
Straipsnyje skaitykite apie Baisogaloje vykusį Birželio 14-osios minėjimą, kurį organizavo Baisogalos šaulių 8-oji kuopa ir Baisogalos bendruomenė.

 

Iš istorijos: ginklų apyvartos reglamentavimas Lietuvos Respublikoje tarpukariu
Ginklų apyvartos kontrolės sisteminio reguliavimo prieškario Lietuvoje nebuvo, iš esmės buvo reglamentuota tik leidimų laikyti ginklus „davimo“ tvarka. Plačiau apie ginklų apyvartos reglamentavimą Lietuvos Respublikoje tarpukariu skaitykite šiame straipsnyje.

 

Šaulių įsiliejimas į ugniagesybos darbą tarpukario Lietuvoje
Tarpukario Lietuvoje buvo tęsiamos carinės Rusijos laikų tradicijos, kai profesionalių ugniagesių komandų, išlaikomų valdžios institucijų, nebuvo arba buvo nepakankamai, o apsisaugojimo ir kovos su ugnimi, vadinasi, ir ugniagesių poreikis buvo didžiulis, tada gyventojai, fabrikų darbininkai, kiti asmenys savarankiškai būrėsi į gaisrininkų draugijas. Straipsnyje skaitykite apie šaulių įsiliejimą į ugniagesybos darbą.

 

Laisvės kovos Seinų krašte 1918–1923 metais
Straipsnyje pasakojama apie Laisvės kovas Seinų krašte 1918–1923 metais.

 

Reikia dangaus: Karinių oro pajėgų šventė Karmėlavoje
Straipsnyje skaitykite apie birželio 16 d. Karmėlavos oro uoste vykusią Karinių oro pajėgų (KOP) įkūrimo 15-ųjų metinių minėjimui skirtą šventę „Kilkime…“.

 

Lietuvos policijos dalyvavimas NATO tarptautinių paramos saugumui pajėgų vykdomoje operacijoje Afganistane
Šioje publikacijoje pasakojama apie Lietuvos policijos pareigūnų dalyvavimą misijoje Afganistane.

 

Verta paskaityti
Šiame numeryje pristatoma nauja Plungės ne rikiuotės šaulių 4-ojo atskirojo būrio garbės šaulės Reginos Kajutienės poezijos rinktinė „Kalbuos su Tavim“, o taip pat „Mažųjų pasakojimų apie Lietuvą“ serijos leidinys, Grigorijaus Potašenko knyga „Lietuvos tautinės mažumos“. Besidomintiems krepšiniu anotuojama Stanislovo Stonkaus parengta knyga — „Lietuvos krepšinis“.

 

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę