„Aš pašvenčiau savo jėgas šalies švietimui ir laisvei“
Liepos-rugpjūčio mėnesiais šešiolikos žmonių grupė – žurnalistai, operatoriai, fotografai, rašytojai, keliautojai – keliavo po Peru ir Boliviją ieškodami žymaus lietuvių keliautojo, žurnalisto, visuomenės veikėjo, šaulio Mato Šalčiaus pėdsakų ir palaidojimo vietos. Ekspedicijos dalyviams pavyko aptikti paskutinius Mato Šalčiaus pėdsakus. Jie įvykdė užsibrėžtą tikslą – įamžino bareljefu Mato Šalčiaus atminimą. Rugpjūčio 18-osios vakare ekspedicijos dalyviai grįžo į Vilnių.

Nauji metai – nauji ratai
Straipsnyje apžvelgiama Lietuvos švietimo sistemos būklė, aktualios problemos šiais mokslo metais.

Linksmybės prie jūros
Rugpjūčio 1–7 d. Nemirsetoje vyko Panevėžio AŠR jaunųjų šaulių mobili vasaros stovykla. Kartu su jais stovyklavo ir užsienio lietuvių vaikai. Savaitę prie Baltijos jūros ilsėjosi, žaidė ir sportavo 111 jaunuolių iš Lietuvos, Latvijos ir Kaliningrado srities.

Supranti, kad esi šaulys šaulių būryje
Liepos 19–25 d. Seredžiaus miestelyje prie pagrindinės mokyklos buvo įsikūrusi Tauragės apskrities šaulių 7-osios rinktinės mobili vasaros stovykla. Stovykloje dalyvavo apie 200 jaunųjų šaulių ir kandidatų į jaunuosius šaulius.

Ištvermės mokykla
Straipsnyje aprašomos Pivašiūnuose vykusios mobilios vasaros stovyklos. Tai ne tik ištvermės, stiprybės mokykla, bet ir puiki galimybė susirasti naujų draugų, susipažinti su karišku gyvenimu, realizuoti save ir net sulaukti įvertinimo.

Lietuvos partizanų Tauro apygardai – 60
Straipsnyje pasakojama apie Lietuvos partizanų Tauro apygardos susikūrimą, jos veiklą.

Emilija Putvinskienė – „šaulių Močiutė“
Straipsnyje išsamiai apžvelgiamas Emilijos Gruzdytės-Putvinskienės gyvenimas, veikla.

Dvi savaitės pagal kadetus
Įspūdžiai apie šaulių viešnagę Jungtinės Karalystės kadetų stovykloje, kadetų veiklą, laisvalaikį.

Ugnis ateities kartoms dega jau 15 metų
Rugpjūčio 6 d. Ariogalos Dubysos slėnyje vyko penkioliktasis tarptautinis sąskrydis „Laisvės ugnis – ateities kartoms“. Apie tai, kodėl tiek metų Dubysos slėnyje susirenka šimtai žmonių, pasakojo šio sąskrydžio idėjos autoriai ir organizatoriai Antanas ir Danutė Vizbarai.

Juozo Vitkaus inžinerijos batalionui – 10 metų
Rugpjūčio 19 d. Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas atšventė savo 10-metį. Kauno įgulos karininkų ramovėje buvo atidengtas bareljefas su simboliniu Inžinerijos bataliono ženklu.

Pėsčiomis po Lietuvą
Rugpjūčio 7 d. startavo Lietuvos kariuomenės mokomojo pulko organizuojamas keturių dienų pėsčiųjų žygis „Radvilų keliais“. Penktajame, Lietuvos etmonui Jonušui Radvilai skirtame, žygyje dalyvavo 561 žygeivis iš Lietuvos, Latvijos ir Švedijos. Žygio dalyviai, įveikę pagal amžių ir lytį nustatytą keturių dienų žygio atstumą, nepažeidę žygio taisyklių ir sumokėję medalio ar jo simbolių gamybos kainą, buvo apdovanoti žygio medaliais, jų simboliais ir diplomais.

Kaip ir kodėl tampama teroristu?
Straipsnyje išsamiai aprašoma, kodėl, kaip tampama teroristu, skiriamieji terorizmo bruožai, „naujojo“ terorizmo sąvoka.

Baltų vienybės diena
Lietuvos Seimas ir Latvijos Saeima rugsėjo 22-ąją yra pripažinę Baltų vienybės diena. Baltų vienybę liudija etnogenezė, istorinio likimo bendrumas ir dvasinės kultūros vienovės supratimas. Baltus taip pat sieja etninės religijos. Straipsnyje trumpai aprašomos baltų gentys Lietuvos teritorijoje ir už jos ribų.

Prekyba žmonėmis: pagalba nukentėjusiesiems
Liepos mėnesį Vilniuje vykusioje spaudos konferencijoje „Nauji veiklos metodai kovai su prekyba žmonėmis Lietuvoje“ buvo pristatytas Europos bendrijos iniciatyvos EQUAL remiamas projektas „Prekybos žmonėmis integracija ir reintegracija į darbinę visuomenę“, kurį kartu su Vilniaus arkivyskupijos Caritas Motinos ir vaikų globos namais, Lietuvos AIDS centru ir UAB „Gaumina“ vykdo Dingusių žmonių šeimos paramos centras. Projektas skirtas prekybos žmonėmis aukoms.

Aleksandras Makedonietis. I dalis
Pradedamas spausdinti straipsnių ciklas apie Aleksandrą Makedonietį. Apžvelgiama jo vaikystė, pirmieji žygiai.

0
    0
    Jūsų krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę